Monthly Archives: October 2014

För ett tag sedan

När jag gjorde ett jobb så tog jag denna bilden. De övriga bilderna kommer senare. Givetvis är personerna på bilden medvetna om att jag fotograferar…

20141013_2777

Share this!

Besök

Ett besök hos bror. Forfarande lite buggigt med bloggen, så bilderna blir inte fullt så skarpa som de egentligen ska vara. För aningen lite bättre skärpa, klicka på dem.

_DSF0036 _DSF9995 _HAO2343

Share this!

En underlig känsla av tid

Det är underligt när man inser att tiden har sin gång. Och att det som upplevs som igår plötsligt var flera månader sedan. Hur kommer sig detta? Är det vi, eller är det vetenskapen?

Vissa teorier framtar möjligheten att tiden inte ens finns, utan är bara en perception av oss människor för att förstå våran existens. Utan egentligen händer allt på en och samma gång. Vi föds, lever och dör i precis samma ögonblick.

Om detta är sanning kan det förklara dejá vú och andra märkligheter i vår vardag. Fast är det inte mer troligt att problemet ligger i oss? För det plingar, blinkar och far åt fem miljoner olika håll omkring oss på samma gång, varje dag och vareviga minut. Och var vår uppmärksamhet tar vägen… Tja… Inte är det på nuet i alla fall. Det finns färre och färre lugna stunder för att ge oss den så nödvändiga möjligheten att tänka, känna och njuta av stunden. Men hur blir det möjligt när vi måste hit, dit och tvärsöver stan för våra ändlösa ärenden. Vi måste kolla Facebook, Instagram och mailen, för tänk om vi missar något? Lugnet kommer på en evig andra plats och börjar ses som ett slutgiltig mål för livet. Inget som är möjligt att nå nu. Eller?

Ett faktum är att med uppmärksamhet som far åt tusen olika håll på samma gång kan vi omöjligt känna stunden. Och en dag sitter vi där gamla och grå och undrar var tiden tog vägen. Helt plötsligt blir det som kändes som “igår” till “år”. Men, det går att styra själv. Vet ni hur?

Slappna av och var i nuet. För när nuet finns, finns ingenting annat. Och jag vet, det är lättare sagt än gjort.

Bilderna nedan är tagna i Danmark. Det känns som igår.

20140730_0169 20140730_0170

Share this!

Ja må hon leva…

20141010_2416Då det är stort att fylla 24 (host…) kom mina föräldrar och min bror ner till Göteborg. Ja må hon leva, ja må hon leva… Uti 100ade år.

På bild är bror, jag och Kristofer (aka sambo)

Share this!